Endelig kommer Signe Førre Kvartett tilbake til Hønefoss 29.oktober! 

Et høydepunkt i Agora Kulturkafés historie var den første konserten med Signe Førre (våren 2022), som også var den første konserten Agora K arrangerte i Iskjelleren/Bryggerikjelleren (og den første konserten på Signe Førres turné den gangen). Hun var et temmelig ubeskrevet blad, men tok publikum med storm! Det ble en minneverdig kveld med magisk atmosfære, og med praktfull musikk.


Nå kommer hun tilbake til Hønefoss, som ledd i release-turneen for hennes første album!
Signe Førre Kvartett er et spennende band, med musikere som har ulik sjanger-bakgrunn, og spiller hovedsakelig folkemusikk fra ulike kulturer. Kontrabassist, vokalist og komponist Signe Førre er jazzmusiker og hennes bass-spill som virtuost omtalt av avisa Hordaland. Og de som opplevde henne sist hun var i Hønefoss, vil huske hennes grasiøse teknikk og intense feeling, hvor hun nærmest danser med kontrabassen på scenen.
Signe Førre er i ferd med å stake ut en veldig spennende musikalsk karriere. Med på veien har hun fått med seg et flott band med etterspurte musikere som har bakgrunn fra en lang rekke med band/artister som Vamp, Ole Paus, Anne Grethe Preus, Bjørn Eidsvåg, Tindra, Tore Brunborg, Helene Bøksle, Nils Økland, Eivind Austad for å nevne noen veldig få.


Signe Førre ble i 2019 utfordret til å lage bestillingsverk til det unike Finnesloftet på Voss, en utfordring hun tok på strak arm! Med materiale fra bl.a. Norge, Serbia, Makedonia, Bulgaria, og med sterke inspirasjoner fra musikktradisjonene derfra, komponerte og arrangerte hun en musikalsk reise som tar oss gjennom ulike kulturer og tidsperioder. Her møtes jazz og folkemusikk som smeltes sammen og gis nytt liv gjennom hennes nyskrevne arrangement, og Signe synger på både serbisk, makedonsk, engelsk, norsk, bulgarsk m.m.


Dette er nå blitt til et rykende ferskt album innspilt i ABC Studio og utgitt på Ta:Lik Records! Denne konserten er en del av den eksklusive plateslipp-turneen, i forbindelse med debut-albumet "Fagert".
Vi gleder oss til igjen å oppleve Signe Førre Kvartett! 
Forhåndssalg på Ringbillett.no

Besetning;
Signe Førre - kontrabass, vokal
Torbjørn Økland - trompet, bouzouki, gitarer
Irene Tillung - trekkspill
Raymond Storaunet Lavik - trommer, perkusjon

*Signe Førre debuterte som bandleiar allereie som 19 åring under Vossa Jazz 2014 saman med Elisabeth Lid Trøen på saksofon, Eivind Austad på piano og Håkon Mjåset Johansen på trommer. Ho har spelt konsertar med fleire kjende namn som Andy Sheppard, Marius Neset, Laura Jurd, Zoe Rahman, Dag Arnesen m.fl. Signe Førre har i tillegg sin eigen jazztrio med Eivind Austad på piano og Raymond Storaunet Lavik på trommer. Signe Førre har også ein tysk booking agent som er i gang med å planlegga konsertar i Tyskland for Signe Førre Kvartett. Ho har spelt konsertar i Norge frå Risør i sør til Vadsø i nord der ho spelte på Varangerfestivalen 2023 og ho skal mellom anna spela på Hilmarfestivalen i Steinkjer i november som ein del av lanseringsturneen med albumet «Fagert»

*Torbjørn Økland er kanskje mest kjend som gitarist i Haugesunds-gruppa Vamp frå 1991 til 2014. Dei har vunnet fleire Spellemannspriser, blant anna Årets Spellemann i 2006. Saman med Paul Hansen og Carl Øyvind Apeland, begge tidlegare Vamp- medlemmar, starta han i 2015 bandet Blest som gav ut sitt sjølvtitulerte debutalbum i 2017. Økland har vore benytta som musikar av ei rekkje kjende artistar, blant anna Helene Bøksle, Grethe Svensen, Hanne Krogh, Elin Furubotn, Anne Grethe Preus, Anita Skorgan, Rein Alexander, Mikis Theodorakis, Arja Sajonma, Lillebjørn Nilsen, Bjørn Eidsvåg, Di Derre m.fl.

*Irene Tillung har spilt konserter og turneer i ulike land som Tyskland, USA, Storbritania, Vietnam, Danmark, Georgia, Nederland på North Sea festival, Estland på EBU Festivalen m.m Hun spiller i gruppen Tindra sammen med Åshild Vetrhus og Jorun Marie Kvernberg, har skrevet musikk til NRK-serien «EINAR» av Erling Borgen og til Kortfilmer vist NRK og på internasjonale filmfestivaler.Hun har egen duo med Tore Brunborg og har spilt med blant andre Ensamble Denada, Maria Schneider, Steinar Raknes, Ellen Brekken, Karl Seglem, Annbjørg Lien og Catriona McDonald m.fl. Hun har skrevet tingingsverk til Vossa Jazz 2020 «Irene Tillung med Ti på Taket» og til Førdefestivalen i 2021.


* Raymond Storaunet Lavik er trommeslager som har spilt konserter i flere land. Med et stort sound og et imponerende beat har han bidratt på kritikerroste album som Scripted Conversations og Martin Nodelands Origins. Han har spilt turneer i land som Portugal, Serbia, Polen og Ungarn, bant annet på Beogradski D?ez Festival//Belgrade Jazz Festival. Han har vært med i en rekke prosjekter med både nasjonale og internasjonale navn som Arild Andersen, Svein Olav Herstad, Tor Yttredal, Rolf Lislevand, Christian Wallumrød, Hayden Powell, André Roligheten, Lage Lund, Will Vinson, Tore Johansen, Håkon Kornstad, Erlend Skomsvoll, for å nevne noen. Han spiller i blant annet Simen Kiil Halvorsens Scripted Conversations, Martin Nodelands Origins og Significant Time. Dette er band som markerer seg ved å spille på de største jazzfestivalene og jazzscenene i både inn- og utland.

Sjå her for meir informasjon om arrangementet.

 

Arrangør: Agora Kulturkafé